برنامۀ آموزشی سه روزۀ حکمیت فامیلی برای محصلین کلینیک حقوقی در پوهنتون خصوصی سلام تدویر یافت

مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان به هدف ارتقای ظرفیت علمی و مسلکی محصلین رشته های حقوق و شرعیات، برنامۀ آموزشی سه روزۀ حکمیت فامیلی را در پوهنتون خصوصی سلام تدویر نمود. این برنامۀ آموزشی مطابق تفاهمی که چندی قبل میان رهبری مؤسسه و مسؤولین پوهنتون خصوصی سلام (رییس محترم داکتر مصباح الله عبدالباقی رییس، محترم ابوبکر مدقق معاون علمی، استاد احمد صمدی رییس فاکولته حقوق و فیض الرحمن نظامی مسؤول کلینیک حقوقی) صورت گرفته، برگزار شده بود.

مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان یک نهاد غیر دولتی و غیر انتفاعی بوده و درفعالیت های خود از قانون مؤسسات غیر دولتی و سایر قوانین نافذۀ کشور پیروی می‏ نماید.

معاون مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان

در روز اول برنامه، محترم داکتر مصباح الله عبدالباقی رییس پوهنتون خصوصی سلام در افتتاحیه این برنامۀ آموزشی به اهمیت فراگیری عملی محصلین اشاره نموده و خواستار همکاری های دوامدار مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان برای ارتقای دانش حقوقی محصلین رشته های حقوق و شرعیات گردید. متعاقباً آقای نجف رجایی معاون مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان ضمن معرفی کوتاه این مؤسسه طی صحبت‏هایی خود گفتند: مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان یک نهاد غیر دولتی و غیر انتفاعی بوده و درفعالیت های خود از قانون مؤسسات غیر دولتی و سایر قوانین نافذۀ کشور پیروی می‏ نماید.

دفترمرکزی مؤسسه در سرک دوم چهارراهی انصاری در شهر نوِ کابل موقعیت دارد و با گسترش فعالیت های آن  دفاتر ساحوی خود را در سایر ولایات کشور ایجاد خواهد کرد. هدف عمدۀ این مؤسسه به عنوان یک نهاد اجتماعی غیردولتی و غیرانتفاعی، عرضۀ خدمات داوطلبانه و بشردوستانه به انسان های نیازمند فارغ از تعلقات سیاسی، قومی، نژادی، لسانی و سمتی بوده و در بخش های خدمات اجتماعی، خدمات اقتصادی و اشتغال زایی، خدمات حقوقی، تعلیم و تربیه، زراعت، آبیاری و صحت فعالیت می کند.

در بخش اصلی روز اول برنامۀ آموزشی، ترینر برنامه جناب آقای نورآقا شعیب وکیل مدافع مشهور کشور و حَکم مرکز حل منازعات تجارتی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، موضوع حکمیت فامیلی را با توجه به منابع فقهی و قوانین نافذۀ کشور و جریان رسیدگی محاکم به قضایای فامیلی را از طریق حکمیت، مفصلاً برای محصلین کلینیک حقوقی پوهنتون سلام تشریح نمودند.  

Image caption

روز دوم این برنامه به بررسی قضایای فرضی اختصاص داشت. طی این روز ترینر برنامه جناب استاد نورآقا شعیب برخی از قضایای فرضی ناشی از مشکلات خانوادگی را با محصلین مطرح نموده و آنها را با روش های حل منازعات فوق از طریق حکمیت آشنا ساختند. همچنان محترم استاد شعیب در اخیر روز دوم به آشنا سازی محصلین با برخی از اسناد مرتبط به حکمیت فامیلی از جمله صلاحیت خط، اصلاح خط، جواب استعلام محکمه و فیصله خط پرداخته و کاربرد آن را به صورت عملی به آنها تشریح نمودند.

در روز سوم برنامه، محصلین به سه گروه، شش نفره تقسیم شده و مطابق با قضایای فرضی تهیه شده، نمایش حکمیت در منازعۀ فامیلی را در حضور مسؤولین مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان، مسؤولین و استادان رشته های حقوق و شرعیات پوهنتون سلام به شکل عملی اجرا نمودند.

در اخیر نمایش مذکور، داوران (حَکم ها)، به ارزیابی نمایش تمثیلی گروه های سه گانۀ محصلین کلینیک حقوقی پرداخته و برای هر کدام از گروه ها مطابق شاخص های از پیش تعیین شده نمراتی را قایل شدند و نتایج آن به نماینده گی از همه توسط محترم مولوی صاحب تیمورشاه مشفق از وکلای مدافع مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان اعلام شد.

اخیر برنامۀ آموزشی مذکور با اهدای تصدیق نامه ها (سرتیفکیت) به 25 تن از محصلین کلینیک حقوقی پوهنتون سلام و اهدای تحسین نامه ها به مسؤولین پوهنتون مذکور توسط رهبری مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان همراه بود.

در همین حال آقای نجف رجایی معاون مؤسسۀ دنیای بهتر افغانستان از انعقاد تفاهم نامۀ همکاری دو جانبه همکاری میان این مؤسسه و پوهنتون سلام و دوام اینگونه برنامه های آموزش حقوقی در آینده خبر می دهد.